Forums

This topic is locked

Complex problem

Posted 13 Jun 2001 18:19:59
1
has voted
13 Jun 2001 18:19:59 Dark Psycho posted:
I have a knowledgebase there are 2 search possibilities one by word and one by menu/list this is working nice . So i maded an insert page for it here comes my question
in my database is a table "knowldgebase" and a field is called "subject" in an other table "menu/list" (needed for my dependent dynamic list boxes ) Is a field called "Label" and another "Value" is there a way when i insert in subject (the text like Hardware or somthing else) automatacly "the text" is inserted in value and label if not exist in the table??
I hope you understand my question I am dutch))
Thanx anyway Greets Dark

Replies

Replied 14 Jun 2001 18:21:24
14 Jun 2001 18:21:24 Dave Joosten replied:
Hallo Dark,

Kun je misschien eens in het Nederlands uitleggen wat je probleem is want ik versta je vraag niet helemaal. Ook goed uitleggen welke tabels en field names je gebruikt en ik zal je proberen te helpen.

Sorry for those who don't speak dutch, just trying to help our m<img src=icon_smile_8ball.gif border=0 align=middle>te here.

Greatings,
Dave

Dave Joosten
Replied 14 Jun 2001 18:34:59
14 Jun 2001 18:34:59 Dark Psycho replied:
Ik heb dus een knowledgebase gemaakt met een admin site waar je nieuwe items kan toevoegen ik werk met twee manieren van zoeken 1e manier is op 1 trefwoord zelf te typen en 2 met van die menu/list die veranderen naarmate je er 1 veranderd ik volgede de tutorial van macromedia zelf (www.macromedia.com/support/ultradev/ts/documents/client_dynamic_listbox.htm) hier heb je een aparte tabel nodig in je database dit alles loopt vlotjes en ondervind geen problemen )
Ik heb een tabel knowledgebase met een vel Hoofd_Subject en een tabel Subject
En een tabel menulist (voor die dynamic menu/list) met fields Relation Value en label
Relation komt overeen met Hoofd_Subject en Value en Label met Subject nu ik maak een update formulier voor de tabelknowledgebase en update Hoofd_Subject en subject met een woord dat niet voorkomt in Value Relation of label is er een manier wanneer ik Hoofd_Subject en subject update in tabel knowledgebase automatisch label value en relation in menulist ook upgedate worden als de woorden niet voorkomen
Dat is het wat ik zoek groetjes bram
ps kheb gezegt dat komplex was )


Reply to this topic